Ученици ОШ ,, Доситеј Обрадовић“ из Црквене Водице су 15. маја текуће године, у раним јутарњим часовима кренули на матурску екскурзију. Планирани су обиласци Суботице, Новог Сада и Београда.

Први обилазак је био обилазак „ Природњачког парка“ у Свилајнцу, а затим и ергеле ,, Келебија“. Ученици су после пута уживали у парку и ергели, разгледајући занимљивости. Ускоро ученици стижу у Суботицу, где су се сместили у хотел ,, Патрија“. Овде је било обезбеђено ноћење и вечера као и пригодан програм за одмор.

Следећег дана ( 16. Мај) ученици обилазе језгро града Суботице. Након шетње градом, одлазе на језеро Палић. Истог дана се стиже у Нови Сад, где су се ученици сместили у хотелу ,, Парк“.

Трећег дана ( 17. Мај ) реализован је обилазак манастира Крушедол, Сремских Карловаца и Петроварадина. Поред наведеног, ученици су имали прилику да прошетају центром Новог Сада. Примећено је да су ученици били одушевљени, нарочито овим обиласцима.

Последњег, четвртог дана ( 18. Мај) се обишао Београд. Овде се обилази храм  Светог Саве, Калемегдан као и стадиони фудбалских клубова Црвене Звезде и Партизана.

Овим се завршава екскурзија. Ученици крећу за Црквену Водицу, где стижу у вечерњим часовима.