Јовица Максимовић

Јовица Максимовић, директор школе у периоду од 1978. до 2015. године.

 Биографија  

Рођен 09.07.1950. године у селу Бресју, општина Косово Поље. Завршио је основну школу “Аца Маровић” у Косову Пољу, средњу петогодишњу Учитељску школу “Миладин Поповић” у Приштини, и факултет за физичку културу у Приштини. Своје прве дане као наставник започиње у приштинској гимназији “Иво Лола Рибар”. 1975 године почиње са радом у Студеници, истуреном одељењу основне школе “Милун Ивановић” у Ушћу, општина Краљево. 1976 године се враћа у своје родно место и почиње са радом као наставник физичког васпитања у матичној основној школи “19. Новембар” на Руднику, која је тада имала истурена одељења у селима Црквена Водица и Лесковчић. 1978 године постаје заменик директора и на том месту је до 1990 године. Након лоше политичке ситуације у том периоду, истурено одељење у Црквеној Водици се одваја од матичне школе, и почиње самостално да обавља васпитно-образовну делатност и добија назив “Доситеј Обрадовић”. Од 1990 године постаје директор ОШ”Доситеј Обрадовић” у Црквеној Водици и налази се на тој функцији до 2015 године, када и одлази у старосну пензију. Отац двоје деце. Данас живи са својом породицом на релацији Косовска Митровица – Смедерево.

Јоргованка Столић

Јоргованка Ивић Столић, професор географије у периоду од 1979. до 2017. године.

   Биографија

   Јоргованка Ивић Столић је рођена 18.01.1952.г.у Новом Селу код Грачанице. Након завршене Основне школе у родном селу и Сливову, наставља петогодишњу Учитељску школу у Приштини. Инспирисана педагошким радом, успешно завршава Природно математички факултет, као професор Географије. Своје прве радне дане започиње у Основној школи “Краљ Милутин” у Грачаници. Након удаје у Црквеној Водици, почиње са радом у Пољопривредној школи а потом у  матичној школи “Бранислав Нушић” у Приштини и Основној школи “19. Новембар” у Руднику, која се касније преместила у Црквеној Водици. У међувремену ради на замени у школи “Миладин Поповић” и Техничкој школи у Приштини и Обилићу. Као заслужени просветни радник, испуњавајући све услове, добија стан од Основне школе “Бранислав Нушић” у Приштини. Након 1999.г.због познате политичке ситуације, добија позив од тадашњег директора Јовице Максимовић да   отворе школу у Ц.Водици и у тешким условима, уз пратњу војске пратила је и враћале ученике до својих домова. Њен просветни пут наставља са радом у Основној школи у Обилићу и Племетини, као и тамошњим  средњим школама, да би своју пензију након 42.године радног стажа 2017. дочекала у матичној Основној школи “Вук Караџић” у Прилужју и Основној школи ” Доситеј Обрадовић” у Црквеној Водици. Поносна на свој дугогодишњи рад уз многа признања и похвале, задовољна одлази у пензију и остаје да живи у Црквеној Водици као мајка троје деце и као сведок једне од бољих образовно-васпитних установа а то је Основна школа “Доситеј Обрадовић”.

Слободанка Митровић, наставник разредне наставе у периоду од 1981. до 2006. године.

Биографија

  Слободанка(Столић)Митровић,рођена 08.10.1950 год.,у Цркеној Водици. Основну школу “19. Новембар” завршила је у свом родном месту Црквеној Водици. Средњу учитељску школу завршила је 1970 год., у Приштини, а затим је завршила Вишу педагошку школу у смеру разредна настава. Прво радно искуство стекла је у школи “Миђени” у селу Сибовац још давне 1971 год. Своје радно искуство наставља као учитељица у основној школи у селу Цркена Водица 1981 год, у којој остаје све до пензионисања. Тренутно живи са супругом и породицом у Косовској Митровици.

Лепшица Ђорђевић, наставник Техничко-информатичког образовања од 2000. до 2018. године.

Биографија

  Лепшица (Милошевић) Ђорђевић.
Рођена 22.01.1953. у Доњој Гуштерици. 
Завршила је ОШ ,,Цар Лазар,, такође у родном селу. Средњу педагошку школу је завршила у Приштини као и ВПШ смер – Техничко образовање. 
Запослила се још као студент у Доњој Магури – Голеш. По завршетку студирања, почиње да ради у Доњој Гуштерици. Након удаје, прелази да ради у Милошеву и Бабином мосту.
2000. год, због лоше политичке ситуације добија премештај у Црквеној Водици, Обилићу и Племетини где остаје до 2018. године када одлази у старосну  пензију. 
Мајка је троје деце и данас живи у Црквеној Водици са породицом.
Станислав Спасић

Станислав Спасић, наставник разредне наставе од 1999. до 2016. године.

Биографија

  Станислав Спасић,рођен у Црквеној Водици 1951 год. где је завршио основну школу а учитељску школу “Миладин Поповић”у петогодишњем трајању у Приштини”, завршио и Средњу техничку школу “Никола Тесла” у Обилићу.Након завршетка учитељске школе завршио и “Педагошку академију” у Приштини. Прво запослење у основној школи “Миђени” Сибовац и “Зенељ Саљиху” Белаћевац како у матичној школи и истуреним одељењима. Предавао српско-хрватски језик у 4. разреду. Након тога добио стално запослење у Електропривреди Србије као референт ОНО И ДСЗ а нако тога био инж.смене у преради, депоновању и транспорт угља за ТЕ и друго тржиште. Због ситуације која се збила после ’99. год. почиње са радом у О.Ш.”Доситеј Обрадовић” у Ц.Водици, предаје српски језик у вишим разредима а касније као учитељ у комбинованом одељењу и више година у разреду водио и предшколце, радни век завршио у поменутој школи са последњом генерацијом ђака 2016.год.
Данас живи са својом породицом у Јањиној Води. 

Дара Столић

Дара Столић, наставник разредне наставе.

   Дара (Вујачић) Столић, рођена 15.06.1936. године у селу Врело, општина Липљан. Основну школу започела у Косовској Митровици, а завршила је у Приштини. Средњу петогодишњу учитељску школу завршила је 1957 године у Алексинцу, а касније и вишу педагошку академију у Приштини.Одмах након завршене средње учитељске школе 1957 године, почиње да ради као наставник разредне наставе у Црквеној Водици, тада истуреном одељењу ОШ”19 Новембар”на Руднику. Свој радни век је провела у Црквеној Водици, и одлази у пензију 1996 године. Током свог рада била је ангажована у подучавању ученика у другим институцијама, и предавала српски језик у албанским одељењима.
Мајка троје деце. Данас живи у Смедереву са својом породицом.

Слободан Мирковић

Слободан Мирковић, наставник разредне наставе.

    Слободан Мирковић, рођен 1938 године у селу Пожарање. Завршио је петогодишњу учитељску школу у Призрену, а касније вишу педагошку академију у Приштини. У Црквеној Водици почео са радом 1965 године као наставник разредне наставе, све до 1999 године, када због познате ситуације на територији Косова и Метохије напушта град Приштину у којој је живео и одлази за Ниш. Тада и одлази у пензију.
Преминуо је у Нишу 2021 године.

Косара Мирковић, наставник разредне наставе.

    Косара Мирковић, рођена 1936. године у селу Пожарање. Завршила је петогодишњу учитељску школу у Призрену. У Црквеној Водици почиње са радом 1965 године, као наставник разредне наставе, и ради све до одласка у старосну пензију 1996 године. Заједно са својим супругом Слободаном, 1999 године из Приштине одлази за Ниш.
Преминула је у Нишу неколико година пре супруга.

Душка Смиљанић

Душка Смиљанић, наставник разредне наставе.

   Душка Смиљанић, рођена 22.04.1938. године у Милошеву. Основну школу завршила је у Милошеву, а средњу петогодишњу учитељску школу у Призрену. У Црквеној Водици почела је да ради као наставник разредне наставе 1958 године. У школи ради до 1983. године, када и одлази у инвалидску пензију. Мајка двоје деце. Данас живи са својом породицом у Београду.